• Aktive Tema  Bakover Forover Stopp Auto

Universet & dets hemmeligheterMaterie av Anti-matter vs Matter

Jordkloden er et ubetydelig fnugg i et gigantisk og ufattelig stort univers.
Tør du diskutere hva som ligger bak?

Moderatorer: Asbjørn, mod univers

Svar
Brukeravatar
g.r.y
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 1
Innlegg: 1200
Registrert: 15 okt 2013 06:22
Kjønn (valgfri): dame
Sted: 3rd Rock From The Sun
Har likt: 437 ganger
Blitt likt: 393 ganger
Zodiac:
Kontakt:

#556100 Materie av Anti-matter vs Matter

Legg inn av g.r.y » 15 mar 2018 15:46

At anti-matter til tross for forstavelsen i realiteten oxo er materie bare i en annen form, vil jeg anta de fleste kjenner til. -Like som at en 'kollisjon' mellom partikler tilhørende disse to typene resulterer i at de begge elimineres og forsvinner i en 'energi-burst'.

Man vet enda ikke hva som gjorde at den typen vi kaller matter 'vant', istedet for at begge typene eliminerte hverandre gjennom at det faktisk var den samme mengden partikler av hver. Den mest kjente teorien går ut på at det var en særs liten overvekt av matter, -hvilket alikevel var nok til å fulle universet med den materien som finnes der ute. Hva som eventuelt skal ligge til grunn for denne ubalansen, er det imidlertid ingen formening om..

Det er imidlertid en gjengs oppfatning blandt folk at all anti-matter ble eliminert i den 'krigen' som foregikk i løpet av noen nanosekunder etter the big bang, men det er faktisk feil! Det er imidlertid ikke flust av det, i betydningen at det er aktuelt som brennstoff for vesentlig raskere romfartøy. -Iallefall ikke i vår del av universet.. Her har man faktisk langt på vei teknologien, men blir ikke gjennomførbart i praksis pr. i dag pga at det vil ta alt for lang tid til å samle nok.

Men når det er sagt, vet vi i realiteten nada om hvordan 'ståa' er andre steder i universet.. For alt vi vet, kan det være at matter-typen bare fikk overtall i denne regionen, ved at den i utgangspunktet gjevnt spredte fordelingen kan ha blitt 'dratti bolker hit og dit gjennom den kraftige ekspansjonen, medfører at det kan være galakser der ute hvis materie faktisk er bestående av anti-matter.

For det er i utgangspunktet ikke noen synlig forskjell på materie bestående av de to typene. Det kan imidlertid være verdt å merke seg at vi, som er bestående av 'matter-materie' ikke kan oppsøke slike eventualiteter, siden både vi selv og farkosten vil elimineres umiddelbart i møte med en verden bestående av anti-matter (he he)

Hva denne forskjellen som fører til denne greia med at to i utgangspunktet like former for materie elimineres umiddelbart ved kontakt, har imidlertid vært mer uklart. - Inntil nå!

For det skal, etter hva jeg kunne forstå, nå være opplest og vedtatt at det som skiller de to, er rett & slett at de de positivt & negativt ladede partiklene, protoner og elektroner er omvendt ladede hos anti-matter! - Dvs at mens det for matter er positivt ladde protoner og negativt ladde elektroner, er det omvent for anti-matter. -Altså positivt ladde elektroner som i atomene kretser rundt en kjerne bestående av negativt ladde protoner sammen med nøytronene. Massen de består av, er dermed oxo helt identisk. Forskjellen lar seg dermed illustrere slik:

Bilde
* P = Protoner, N = Nøytroner, E = Elektroner.
** Rød = positiv, Grønn = Nøytral, Blå = Negativ
Antall ord: 501

       
The majority's concept of the truth isn't necessarily the actual truth.
Use your own mind. - Always!

~ Gry ~

Link:
BBcode:
HTML:
Skjul innleggs linker
Vis innleggs linker

20 til 23 Juni 2019
#Urtrumman #SjamanistiskForbund #FestivalForHeleFamilien #4Dager #sjamanisme #Rusfritt
Svar

Gå tilbake til «Universet & dets hemmeligheter»

paranormal.no : Ansvarsfraskrivelse