Universet & dets hemmeligheterThe Search For Earth-Like Planets

Fremmede verdener

Jordkloden er et ubetydelig fnugg i et gigantisk og ufattelig stort univers.
Tør du diskutere hva som ligger bak?

Moderatorer: Asbjørn, mod univers

Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 12
Innlegg: 720
Registrert: 15 nov 2012 14:05
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har likt: 165 ganger
Blitt likt: 238 ganger

#558559 Re: The Search For Earth-Like Planets

Legg inn av Morris » 09 nov 2020 12:47

Da har himmelforskere funnet enda en ny exoplanet som har jorden 2 egenskaper og er en lavaplanet.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/verde ... jorden-2-0
Antall ord: 26

       

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 12
Innlegg: 720
Registrert: 15 nov 2012 14:05
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har likt: 165 ganger
Blitt likt: 238 ganger

#558604 Re: The Search For Earth-Like Planets

Legg inn av Morris » 27 nov 2020 15:18

Da har det tikket inn et siste nytt innen romforskning – akkurat som om det skulle være noen hemmelighet? Ja, man kan jo si det sånn at nå har Nasa fått overtatt en pensjonert spion sattelitt helt gratis, men da er man tilbake til 2012.
Fra våren 2020 ga romorganisasjonen grønt lys for at ingeniørene ved Jet Propulsion Laboratory i California kunne gå i gang med å bygge og teste Romans instrumenter. Navne stammer fra astronomen Nancy Grace Roman (som døde i 2018, 93 år gammel) ville revolusjonere astronomien ved å undersøke universet fra verdensrommet, der observasjonene ikke blir forstyrret av jordens atmosfære.

Det førte til utviklingen av Hubble-romteleskopet, og nå er Nasa klar med neste skritt. På midten av 2020-tallet vil romorganisasjonen sende opp et nytt superteleskop – oppkalt etter Nancy Grace Roman – som vil være i stand til å ta detaljerte fotografier av steinplaneter på størrelse med jorden og undersøke atmosfærer er for spor etter liv. Romanteleskopet vil se hundre ganger bedre enn med Hubbel. Det vil også være i stand til å blende for lyset fra stjernene som observeres slik at planetene da trer frem som lyse punkter. Målet er at Roman skal fungere i ti år, og som etter fem år vil ha observert 50 ganger mer av himmelen enn Hubbel klarte på tre år. Men så har det da også linser fra en spion sattelitt som vil kunne avsøke himmelen 200 ganger raskere. Selve oppdraget er å finne frem til en kopi av jorden...
Så dette blir spennende å følge med på, noen år vil det antakelig gå før den blir ferdig – imens får en jo håpe at James Webb teleskopet kommer seg opp og av gårde før den tid?

Men hysjjj... opplysningene stammer fra Illustrert vitenskap, og jeg finner ingen andre opplysninger om dette romteleskopet – så det hele er et ordentlig spionopplegg, både i forberedelser og av himmelrommet, og det har fått grønt lys for å sette i gang prosjektet. Teleskopet var alt påbegynt for ti år siden under navnet Wide-Field Infrared Survey Telescope (WFIRST). Hvis noen har tilgang til Illustrert Vitenskap sine sider på internett kan man lese og se mer om dette her:
https://illvit.no/universet/teleskop/te ... -undergang
Antall ord: 389

       

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Svar

Gå tilbake til «Universet & dets hemmeligheter»