Annonseblokkering ble oppdaget: Webstedet Paranormal er gratis, fordi kostnadene dekkes delvis via annonser. Vennligst støtt oss ved å oppheve blokkering av annonser på Paranormal.
Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?
Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.
I gjennomsnitt dør ett dyr i sekundet for å tilfredstille nordmenns smak for kjøtt. Dyr som i sin levetid ikke har hatt noe som ligner et naturlig liv.
95 % av norske eggleggende høner er burhøns som lever på et areal tilsvarende et A4-ark.
Dagens industrielle husdyrhold har som mål å produsere mest mulig kjøtt, melk og egg så fort og billig som mulig, på minst mulig areal. Dyrenes tilskrives ingen annen verdi en markedsverdien.
Menneskers appetitt for sine medskapninger fører til langt større dyreplageri enn de fleste andre former for dyreplageri.
Miljømotivet:
Dyrking av korn, belgvekster og grønnsaker krever mindre vann og energi enn dyreproduksjon. Å produsere 1 kg storfekjøtt krever 50 000 liter vann, mens produksjon av for eksempel 1kg hvete krever 250 liter. Bruk av store landarealer til dyreproduksjon truer også verdens grunnvannressurser.
Årlig forsvinner 26 milliarder tonn matjord på grunn av jordbruksaktivitet, og 230 millioner kvadratmeter land rammes årlig av ørkenspredning. All matproduksjon sliter på jorden, men det kreves langt større landarealer for å produsere kjøtt i forhold til vegetarisk mat.
Når drøvtyggere fordøyer maten, skapes drivhusgassen metan. Ammoniakk som kommer fra dyrenes urin og ekskrementer bidrar til forsuring av sjø og mark.
Et samfunn som hovedsakelig lever av kjøtt krever langt større bruk av energi og naturressurser enn et samfunn av vegetarianere. 12 – 15 mennesker kan leve på det kornforbruket som et dyr trenger for å bli kjøttmat nok til én person. Dette er sløsing av matressurser, og er med på å opprettholde forskjellen mellom rike og fattige land. Korn som kan mette sultne mennesker brukes i stedet til produksjon av kjøtt i rike land.
25 % av Sentral-Amerikas regnskog er hugget ned for å frigjøre beitemark til kjøttfe.
USA importerer mer en 200 millioner kilo kjøtt bare fra sentral Amerika. Hver dag blir 1 fotballbane med tropisk regnskog ødelagt for å produsere hamburgere.
Det forsvinner omkring 150 000 kvadratkilometer regnskog hvert år.
90 % av soyabønneavlingen går til dyrefôr.
Det er tre ganger så mange husdyr som mennesker i verden.
Moralske motiver:
Det går med 5-10 ganger større dyrkningsareal for kjøttproduksjon sammenlignet med tilsvarende mengde vegetabilsk protein.
20 millioner mennesker dør hvert år av sult eller feilernæring. Ved å senke vestens kjøttkonsum med 10 % vil man kunne mette 100 millioner mennesker.
På ett hektar mark kan en produsere 280 kg biff eller 11 2000 kg soyabønner.
Helsemessige motiver:
I vårt samfunn dør flertallet av befolkningen av sykdommer knyttet til vår diett. Vegetarianere lever sunnere og lengre, og risikoen for å få for eksempel hjerte- og karsykdommer avtar betydelig.
Det er nå slått fast at antibiotikaen som produksjonsdyrene fores med er en hovedårsak til at folk blir resistente mot antibiotika.
Det er konstatert at vegetarianere rammes sjeldnere av hjerte- og karsykdommer, diabetes, lungekreft og tykktarmskreft.
Siden vegetabiler befinner seg lengst nede på næringskjeden, samler de opp mindre miljøgifter enn dyr, som befinner seg høyere oppe. Vegetarisk kost inneholder mindre tungmetaller og miljøgifter som for eksempel PCB.
Ved å slutte å spise kjøtt sparer hver enkelte livet til mer enn 1000 dyr i løpet av livet.
Bare sånn for å provosere innlegget litt Tussi, hvor skal dyrene bo? Skal de bli rovmat istede? Slik at rovdyrene blir flere?
Neida, hmmm jeg har egentlig ikke så gode argumenter her
Ulva skrev:Er det noen som vil ha oppskrifter på veggis mat, feks burgere, pizza o.l... så er det bare å si i fra! Jeg har oppskrift på verdens beste veggisburgere, og JA de er mye bedre enn kjøttburgere!!
NAM!!
Ulva skrev:Er det noen som vil ha oppskrifter på veggis mat, feks burgere, pizza o.l... så er det bare å si i fra! Jeg har oppskrift på verdens beste veggisburgere, og JA de er mye bedre enn kjøttburgere!!
NAM!!
Ja gjerne det!!!
Jeg vil også gjerne ha!!
Antall ord: 52
"Selv om du er paranoid, trenger det ikke betyr at de ikke er etter deg."
I gjennomsnitt dør ett dyr i sekundet for å tilfredstille nordmenns smak for kjøtt. Dyr som i sin levetid ikke har hatt noe som ligner et naturlig liv.
95 % av norske eggleggende høner er burhøns som lever på et areal tilsvarende et A4-ark.
Dagens industrielle husdyrhold har som mål å produsere mest mulig kjøtt, melk og egg så fort og billig som mulig, på minst mulig areal. Dyrenes tilskrives ingen annen verdi en markedsverdien.
Menneskers appetitt for sine medskapninger fører til langt større dyreplageri enn de fleste andre former for dyreplageri.
Miljømotivet:
Dyrking av korn, belgvekster og grønnsaker krever mindre vann og energi enn dyreproduksjon. Å produsere 1 kg storfekjøtt krever 50 000 liter vann, mens produksjon av for eksempel 1kg hvete krever 250 liter. Bruk av store landarealer til dyreproduksjon truer også verdens grunnvannressurser.
Årlig forsvinner 26 milliarder tonn matjord på grunn av jordbruksaktivitet, og 230 millioner kvadratmeter land rammes årlig av ørkenspredning. All matproduksjon sliter på jorden, men det kreves langt større landarealer for å produsere kjøtt i forhold til vegetarisk mat.
Når drøvtyggere fordøyer maten, skapes drivhusgassen metan. Ammoniakk som kommer fra dyrenes urin og ekskrementer bidrar til forsuring av sjø og mark.
Et samfunn som hovedsakelig lever av kjøtt krever langt større bruk av energi og naturressurser enn et samfunn av vegetarianere. 12 – 15 mennesker kan leve på det kornforbruket som et dyr trenger for å bli kjøttmat nok til én person. Dette er sløsing av matressurser, og er med på å opprettholde forskjellen mellom rike og fattige land. Korn som kan mette sultne mennesker brukes i stedet til produksjon av kjøtt i rike land.
25 % av Sentral-Amerikas regnskog er hugget ned for å frigjøre beitemark til kjøttfe.
USA importerer mer en 200 millioner kilo kjøtt bare fra sentral Amerika. Hver dag blir 1 fotballbane med tropisk regnskog ødelagt for å produsere hamburgere.
Det forsvinner omkring 150 000 kvadratkilometer regnskog hvert år.
90 % av soyabønneavlingen går til dyrefôr.
Det er tre ganger så mange husdyr som mennesker i verden.
Moralske motiver:
Det går med 5-10 ganger større dyrkningsareal for kjøttproduksjon sammenlignet med tilsvarende mengde vegetabilsk protein.
20 millioner mennesker dør hvert år av sult eller feilernæring. Ved å senke vestens kjøttkonsum med 10 % vil man kunne mette 100 millioner mennesker.
På ett hektar mark kan en produsere 280 kg biff eller 11 2000 kg soyabønner.
Helsemessige motiver:
I vårt samfunn dør flertallet av befolkningen av sykdommer knyttet til vår diett. Vegetarianere lever sunnere og lengre, og risikoen for å få for eksempel hjerte- og karsykdommer avtar betydelig.
Det er nå slått fast at antibiotikaen som produksjonsdyrene fores med er en hovedårsak til at folk blir resistente mot antibiotika.
Det er konstatert at vegetarianere rammes sjeldnere av hjerte- og karsykdommer, diabetes, lungekreft og tykktarmskreft.
Siden vegetabiler befinner seg lengst nede på næringskjeden, samler de opp mindre miljøgifter enn dyr, som befinner seg høyere oppe. Vegetarisk kost inneholder mindre tungmetaller og miljøgifter som for eksempel PCB.
Ved å slutte å spise kjøtt sparer hver enkelte livet til mer enn 1000 dyr i løpet av livet.
Bare sånn for å provosere innlegget litt Tussi, hvor skal dyrene bo? Skal de bli rovmat istede? Slik at rovdyrene blir flere?
Neida, hmmm jeg har egentlig ikke så gode argumenter her
Husk at vi aler opp de fleste av dyrene det her er snakk om. Tror jeg?
Anette skrev:Det sies at det ikke er så bra å spise svinekjøtt da, men jeg er helt enig! Svinekjøtt er godt
Det er en grunn til at muslimene ikke spiser svinekjøtt, kanskje uten at de er klar over det. De sier det er urent kjøtt - men kanskje av helt andre årsaker enn det som er den egentlige grunnen.
Grisene gir faktisk en god del urinstoffer inn i kjøttet.
Det er mulig at dette er den egentlige årsaken til at kjøttet ansees som urent.
Hvis ikke jeg husker helt feil nå, så mener jeg det har noe med at de er kannibaler. Og så er det ett eller annet med svettekjertlene deres. Men jeg husker det ikke i farten. Irriterende!
Antall ord: 128
Kanskje er jeg tilbake, kanskje ikke. Vi får se hva tiden bringer!:)
I gjennomsnitt dør ett dyr i sekundet for å tilfredstille nordmenns smak for kjøtt. Dyr som i sin levetid ikke har hatt noe som ligner et naturlig liv.
95 % av norske eggleggende høner er burhøns som lever på et areal tilsvarende et A4-ark.
Dagens industrielle husdyrhold har som mål å produsere mest mulig kjøtt, melk og egg så fort og billig som mulig, på minst mulig areal. Dyrenes tilskrives ingen annen verdi en markedsverdien.
Menneskers appetitt for sine medskapninger fører til langt større dyreplageri enn de fleste andre former for dyreplageri.
Miljømotivet:
Dyrking av korn, belgvekster og grønnsaker krever mindre vann og energi enn dyreproduksjon. Å produsere 1 kg storfekjøtt krever 50 000 liter vann, mens produksjon av for eksempel 1kg hvete krever 250 liter. Bruk av store landarealer til dyreproduksjon truer også verdens grunnvannressurser.
Årlig forsvinner 26 milliarder tonn matjord på grunn av jordbruksaktivitet, og 230 millioner kvadratmeter land rammes årlig av ørkenspredning. All matproduksjon sliter på jorden, men det kreves langt større landarealer for å produsere kjøtt i forhold til vegetarisk mat.
Når drøvtyggere fordøyer maten, skapes drivhusgassen metan. Ammoniakk som kommer fra dyrenes urin og ekskrementer bidrar til forsuring av sjø og mark.
Et samfunn som hovedsakelig lever av kjøtt krever langt større bruk av energi og naturressurser enn et samfunn av vegetarianere. 12 – 15 mennesker kan leve på det kornforbruket som et dyr trenger for å bli kjøttmat nok til én person. Dette er sløsing av matressurser, og er med på å opprettholde forskjellen mellom rike og fattige land. Korn som kan mette sultne mennesker brukes i stedet til produksjon av kjøtt i rike land.
25 % av Sentral-Amerikas regnskog er hugget ned for å frigjøre beitemark til kjøttfe.
USA importerer mer en 200 millioner kilo kjøtt bare fra sentral Amerika. Hver dag blir 1 fotballbane med tropisk regnskog ødelagt for å produsere hamburgere.
Det forsvinner omkring 150 000 kvadratkilometer regnskog hvert år.
90 % av soyabønneavlingen går til dyrefôr.
Det er tre ganger så mange husdyr som mennesker i verden.
Moralske motiver:
Det går med 5-10 ganger større dyrkningsareal for kjøttproduksjon sammenlignet med tilsvarende mengde vegetabilsk protein.
20 millioner mennesker dør hvert år av sult eller feilernæring. Ved å senke vestens kjøttkonsum med 10 % vil man kunne mette 100 millioner mennesker.
På ett hektar mark kan en produsere 280 kg biff eller 11 2000 kg soyabønner.
Helsemessige motiver:
I vårt samfunn dør flertallet av befolkningen av sykdommer knyttet til vår diett. Vegetarianere lever sunnere og lengre, og risikoen for å få for eksempel hjerte- og karsykdommer avtar betydelig.
Det er nå slått fast at antibiotikaen som produksjonsdyrene fores med er en hovedårsak til at folk blir resistente mot antibiotika.
Det er konstatert at vegetarianere rammes sjeldnere av hjerte- og karsykdommer, diabetes, lungekreft og tykktarmskreft.
Siden vegetabiler befinner seg lengst nede på næringskjeden, samler de opp mindre miljøgifter enn dyr, som befinner seg høyere oppe. Vegetarisk kost inneholder mindre tungmetaller og miljøgifter som for eksempel PCB.
Ved å slutte å spise kjøtt sparer hver enkelte livet til mer enn 1000 dyr i løpet av livet.
Bare sånn for å provosere innlegget litt Tussi, hvor skal dyrene bo? Skal de bli rovmat istede? Slik at rovdyrene blir flere?
Neida, hmmm jeg har egentlig ikke så gode argumenter her
Husk at vi aler opp de fleste av dyrene det her er snakk om. Tror jeg?
tror du ja! nei folk løper inn i skogen å skyter tigere å papegøyer å aper å sender de til usa som lager hakkemat av de og kaller det kjøtt, å sender det vidre til norge som kaller det ku, sau og gris. Nemlig!
Antall ord: 644
Vil du bli bombet? Kle deg ut som muslim og besøk Thon.