Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?

Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.

Se:
https://www.paran.no/discuss

Oppe i høyre hjørnet i denne meldingen er et kryss som blir synlig når du flytter musepekeren nær det.
Der kan du lukke denne meldingen.

Religion & livssynJesus' kone..

Her er plassen for diskusjoner om tro og livssyn.
Hold diskusjonene innenfor lovlige tema.

Moderator: Asbjørn

Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 1
Innlegg: 1080
Startet: 15 Nov 2012 14:05
11
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har takket: 390 ganger
Blitt takket: 557 ganger

#559584 Re: Jesus' kone..

Innlegg av Morris »

Jesu kone? Tjaaa...? Er det ingen store eller små studenter, typologer, teologer eller lignende som har litt rede på bibeltekster her inne?
Jeg har i alle fall fått det for meg at Skriften avslører seg selv... for eksempel ved å lese tekstene i 1.Kor. (NT) stilles disse spørsmålene ( til de av dere som vil anta at skriften snakker/spør dere i eller utenfor tekstene):
1.Kor.3.16: Vet dere ikke at "dere" er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere?
1.Kor.6.3: Vet dere ikke at "vi" skal dømme engler? Kan dere ikke da dømme i jordiske saker? (Rettsaker mellom kristne)
Og endelig:
1.Kor.6.15, 19-20: Vet dere ikke at kroppene deres er Kristi lemmer?
Vet dere ikke at kroppen deres er et tempel for Den hellige ånd som bor i dere, og som er fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. 20 Dere er kjøpt, og prisen betalt. Bruk da kroppen til Guds ære!
- Om de som ble/blir frikjøpte, Åp.14.4-5 (de 144 000) : Det er de som ikke har gjort seg urene med kvinner, for de er som jomfruer. Det er de som følger Lammet hvor han så går. Det er de blant menneskene som er frikjøpt for å være en førstegrøde for Gud og Lammet. 5 I deres munn ble det ikke funnet løgn, de er uten feil.

Nå skal det også sies at ordet førstegrøde har tillegg som lyder: For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus. Men hver i sin tur: Kristus er førstegrøden. (1.Kor.15.22-23 Og tidspunktet "Nå" er valgt når dette skjer: 2.Kor.6.2 = Jes.49.8 og Heb.8.6-11.)

Dette burde jo være svar på hvorfor Gud og Jesus nevnes i flertallsform? Jesus ble ikke kalt Jesus; de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr "med OSS er Gud" (Matt.1.21-23)

Så vidt jeg vet kan disse ha hatt mange koner, men skriften forklarer dette noe annerledes til de som er kjøpt fri i 1.Kor.7 på grunn av den nødstid de lever under er det best for dem å ikke gifte seg for de vil støte på vanskeligheter (ca.v20-39)
At dette antakelig vis henger slik sammen, har med tiden Jesus er født (?) / blitt til på* () da fødselen foregikk i noe som kalles for "tidens fylde" (Gal.4.4 og Ef.1.10) Åpenbaringsboken 10.5-7 kaller det at tiden er omme/ over/ slutt - ikke mer tid igjen. Og Jesus som begrep: Guds mysterium fullført(Åp.10.5-7 og Kol.2.2 som er Kristus)
Andre utsagn bruker " Fastsatt/e tid" som begrep for denne tidsepoken. (* Jes.66.v åtte - kvinnen tekstene skriver om: Hvem har hørt noe som dette? Hvem har sett noe slikt? Kan et land bli født på én dag, kan et folkeslag komme til verden på et øyeblikk? Men Sion fødte sine barn med det samme hun fikk rier.)
Antall ord: 534

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Send svar

Returner til “Religion & livssyn”