Magi og Okkult PraksisOkkult analog datamaskin har dukket opp

Wicca, Cabala, gamle svartebøker, kjærlighets magi, Hermetisme, hvordan lage et rituale og så videre.
Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 2
Innlegg: 1080
Startet: 15 Nov 2012 14:05
11
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har takket: 390 ganger
Blitt takket: 557 ganger

#558760 Okkult analog datamaskin har dukket opp

Innlegg av Morris »

I 1901 fant en gruppe dykkere et skipsvrak utenfor øya Antikythera i Egeerhavet. Om bord var en mengde statuer og andre skatter som romerne hadde plyndret fra Hellas.

Forskerne antar at skipet sank en gang mellom år 87-80 f.Kr. Men det er mulig at den såkalte Antikythera-mekanismen er enda eldre.

Den ble hentet opp som en haug med rustne klumper av bronse. I mange år har forskere undersøkt dem, for å prøve å forstå hva de en gang var.

Først nå, da en gruppe forskere ved University College London har brukt røntgenteknologi og 3D-skanning, får vi et forbløffende innblikk i en av oldtidens mest mystiske gjenstander.

En modell av kosmos
Antikythera-mekanismen viser seg å ha vært en kompleks modell av kosmos, som kunne beregne månefaser og holde styr på dager, uker og måneder.

– Den gjør bruk av tannhjul og gir som vi overhodet ikke forbinder med oldtiden. Den grad av finmekanikk som gjemmer seg i funnet dukker ikke opp igjen før slutten av middelalderen.

Museumsinspektør Jacob Thorek Jensen ved Danmarks Tekniske Museum sier til Danmarks Radio at han er helt paff av at grekerne kunne bygge så avanserte maskiner.

På den tiden trodde man at jorden var universets sentrum. Derfor har noen av beregningene den kunne lage ikke vært helt korrekte. Ikke desto mindre har det krevd avansert matematikk å lage den.

Dreiet man på et håndtak på maskinen, satte man i gang en simulering av planetenes baner, eller månens faser.

Langt forut for sin tid
Utenlandske medier kaller maskinen «verdens eldste datamaskin» og sammenligner funnet med det å finne et fly i en vikinggrav.

Thorek Jensen mener sammenligningen har noe for seg.

– Den er milevis forut for sin tid. Man fristes nesten til å kalle det en slags analog datamaskin.

Inntil videre er Antikythera-mekanismen helt unik. Forskerne vet ikke om den var et eksperimentelt påfunn av datidens Petter Smart, eller om den spilte en mer sentral rolle i forståelsen av universet.

https://www.nrk.no/urix/mystisk-maskin- ... 1.15420316
Antall ord: 349

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Bruker avatar
jeditrond
Verifisert
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 1
Innlegg: 3245
Startet: 07 Okt 2011 13:21
12
Kjønn (valgfri): Mann
Lokalisering: Vestfold
Har takket: 3650 ganger
Blitt takket: 1151 ganger
Kontakt:

#558763 Re: Okkult analog datamaskin har dukket opp

Innlegg av jeditrond »

Kult at de tar denne frem igjen, men selve funnet har jo vært kjent i årevis. Erich von Däniken har tom. tatt Antikytheramaskinen som nok et bevis på innblanding fra ancient astronauts i en av sine bøker. Personlig tror jeg ikke det er slik, det er nok heller at menneskene før i tiden ikke var så primitive som man så ofte har trodd. Kanskje gammel kunnskap som grekerne fikk et eller annet sted på reisene sine og utfra den kunnskapen laget sin egen astronomi/ astrologimaskin :)
Antall ord: 89
“When you're a god, you don't have to have reasons."-Terry Pratchett, Mort

Bokprosjektet mitt; http://atlantisbloggen.wordpress.com/

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 2
Innlegg: 1080
Startet: 15 Nov 2012 14:05
11
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har takket: 390 ganger
Blitt takket: 557 ganger

#558766 Re: Okkult analog datamaskin har dukket opp

Innlegg av Morris »

Jeg har sett denne maskinen demonstrert tidligere på en tv kanal, husker ikke hvilken, men mener det var en discovery kanal. Så funnet er av gammel dato, men det har tatt en god del år for å finne ut av hva den ble brukt til. ;-)
Da den dukket opp på NRK nyheter syntes jeg at dette måtte formidles videre. Tror heller ikke denne maskinen har noe med eldgammel romfart å gjøre, mekanismen viser jo at den inneholder feil ved at jorden var sentrum av solsystemet, så jeg tror romfarten ville slitt litt med navigasjonsmulighetene på grunn av dette. Men det var utrolig interessant å se den demonstrert og at den til og med kunne forutsi sol og måneformørkelser.
Antall ord: 119

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Send svar

Returner til “Magi og Okkult Praksis”