Religion & livssynKan dette være bibelens tapte bøker?

Her er plassen for diskusjoner om tro og livssyn.
Hold diskusjonene innenfor lovlige tema.

Moderator: Asbjørn

Send svar
Bruker avatar
Terra
Verifisert
Moderator
Moderator
Innlegg i tema: 1
Innlegg: 2837
Startet: 04 Jan 2014 00:12
10
Har takket: 1542 ganger
Blitt takket: 1169 ganger
Kjønn:
Kontakt:

#559443 Kan dette være bibelens tapte bøker?

Innlegg av Terra »

Bilde

De gnostiske evangeliene, også kjent som "The Nag Hammadi-biblioteket" og "Chenoboskion-manuskriptene", er en samling av tekster som ble funnet i den egyptiske byen Nag Hammadi for over 70 år siden. Klikk gjennom galleriet og finn ut hvorfor disse tekstene er så kontroversielle og hvorfor de aldri ble inkludert i Bibelen.
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other ... bM#image=1
Antall ord: 63
Vær den forandringen du ønsker å se i verden.
- Mahatma Gandhi

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 1
Innlegg: 1080
Startet: 15 Nov 2012 14:05
11
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har takket: 390 ganger
Blitt takket: 557 ganger

#559479 Re: Kan dette være bibelens tapte bøker?

Innlegg av Morris »

Jeg kan både se og bekrefte at de gnostiske evangelier tilhører bibelens repertoar av bøker, fordi de dreier seg om akkurat det samme innholdet som man ellers finner i de hellige skrifter, og de kan virke veldig oppklarende til sammenligninger til tekster til den ellers så velkjente tekst, og som alene kan virke motsigende om det ellers ikke skulle finnes oppklaringer.

Eksempelvis hvis en betrakter utsagnet til disiplene "Gud er i dere" og at "Gud er lys" får man egentlig en forklaring i Tomasev.50 som også forskerne hevder, at menneskene er oppstått av stjernestøv, eller som verset hevder: "Jesus sa: Sier man til dere: Hvor kommer dere fra? så si til dem: Vi kommer fra lyset, der hvor lyset er oppstått av seg selv, det sto og det åpenbarte seg i deres bilde”. Sier man til dere: ”Er det dere?” så si: ”Vi er dets barn, og vi er den levende Fars utvalgte”
Og i og med at menneskene er kappable til å gjøre det samme som Gud gjør (Gud sa: se, menneskene er blitt som en av oss... 1.Mos.3.22) er dette noe som handler om menneskehetens utvikling og hvilken vei det det bærer oss i. Sitat er i seg selv et bilde på både Gud og menneske i samme bilde hvor alle tider er til stede, altså nåtid, fortid og fremtid.
Antall ord: 237

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Send svar

Returner til “Religion & livssyn”