Universet & dets hemmeligheterEksoplaneter

Jordkloden er et ubetydelig fnugg i et gigantisk og ufattelig stort univers.
Tør du diskutere hva som ligger bak?

Redaktører: Asbjørn, mod univers

Besvar
Morris
Standard bruker
Standard bruker
Posts in topic: 1
Indlæg: 1049
Tilmeldt: 15 nov 2012 14:05
10
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Has thanked: 372 times
Been thanked: 532 times

#559706 Eksoplaneter

Indlæg af Morris »

Det er kommet ny teknologi som kanskje vil oppdage og ta bilder av eksoplaneter. Det skjer stadig nye fremstøt for å avdekke andre stjernesystemers hemmeligheter.

Finnes det liv på andre planeter? Ifølge en ny studie skal det i hvert fall være mulig å lete etter det med en svært avansert linse som benytter seg av solens tyngdekraft for å kunne ta bilder over astronomiske avstander. Det skriver Vice.

I 2020 gikk NASA inn for å finansiere en undersøkelse av om det er mulig å konstruere en kameralinse som ved hjelp av solens tyngdekraft skal kunne ta bilder av eksoplaneter i god oppløsning. Eksoplaneter er betegnelsen for planeter som går i bane rundt andre stjerner enn solen.

Banebrytende teknologi
Teknologien som omtales som «solar gravitational lens» (SGL) skal fungerer slik at man benytter solens tyngdekraft til å bøye romtid. Denne bøyde romtiden skal kunne forstørre det som befinner seg bak solen, da i dette tilfellet eksoplaneter.

– SGL tilbyr kapasiteter som overgår alle planlagte eller eksisterende optiske instrumenter, står det skrevet i forskningsrapporten som blant annet NASA-forskeren Slava Turyshev har bidratt til.

Les også:NASA med unike bilder: Slik har du aldri sett solen før
– Med sine unike optiske egenskaper kan SGL brukes til å få detaljerte, høyoppløselige bilder av eksoplaneter som ligner på jorden så langt som hundre lysår fra jorden.

Forskerteamet er ledet av seniorforsker Henry Helvajian ved The Aerospace Corporation.

Utfordrende
Forskerteamet som har sett nærmere på om det i det hele tatt er mulig å utvikle så sofistikert teknologi påpeker at menneskeheten må overkomme store tekniske utfordringer for å lykkes. De mener teknologien kan gi svar på et av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål, om vi er alene i universet.

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other ... 6f30cecfaf
word count: 302

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Besvar

Tilbage til "Universet & dets hemmeligheter"