Magi og Okkult PraksisUkraina innfører nytt ord

Wicca, Cabala, gamle svartebøker, kjærlighets magi, Hermetisme, hvordan lage et rituale og så videre.
Morris
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg i tema: 1
Innlegg: 1080
Startet: 15 Nov 2012 14:05
11
Kjønn (valgfri): Humanoid ♂
Har takket: 390 ganger
Blitt takket: 557 ganger

#560401 Ukraina innfører nytt ord

Innlegg av Morris »

Dette innlegget regner jeg med passer inn under denne kategorien «Okkult Praksis» som i denne anledningen nærmest blir innlemmet i «svartebøker» som etter hvert blir gamle. Ordet okkult er også fremstilt som «lumsk» - noe jeg velger i denne settingen. At det nye ordet havnet her har noe å gjøre med ordets betydning - selvsagt!

Temaet her dreier seg om noe så enket som at Ukraina vil innføre et nytt ord for å beskrive hva de kjemper i mot. Grei måte å få satt et ord på det for å si det sånn.

Ukraina innfører nytt ord: – Vi kommer til å høre det i Norge fremover

Helt siden Russland invaderte Ukraina 24. februar i fjor, har ukrainerne kjempet en hard kamp for å bevare deres selvstendighet. Kreml har konsekvent nektet for at de har invadert Ukraina, men omtaler invasjonen som en «militær spesialoperasjon».
Ukrainerne har lenge prøvd å finne en passende betegnelse for hva de kjemper mot. «Det russiske regimet» eller ganske enkelt «Putin» gjenspeiler ikke hele omfanget av konflikten. Det inkluderer for eksempel ikke millionene av russere som støtter krigen fra komforten av sine egne hjem.
På en annen side blir det også feil å definere Ukrainas fiende som «russerne», siden ikke alle russere støtter invasjonen. Noen kjemper til og med aktivt mot den.
Så hvem eller hva kjemper egentlig ukrainerne mot?
Det ukrainske parlamentet, Verkhovna Rada, vedtok en offisiell betegnelse tirsdag. Fra nå av vil ukrainere bruke ordet «ruscisme» – en sammenslåing av ordene «russisk» og «fascisme».
Hvordan brukes det?
Ifølge det ukrainske parlamentet beskriver «ruscisme» det nåværende politiske regimet i Russland.
Samtidig fordømmer det ukrainske parlamentet den underliggende ideologien til «ruscismen» og dens praksis som «totalitær» og i strid med menneskerettighetene.

Parlamentet mener at det ikke er nok å motsette seg det russiske regimet eller Vladimir Putin. Det er ideologien bak som må bekjempes. I vedtaket skriver de:

– Ruscismen er en selvforherligelse av det russiske regimet gjennom voldelig undertrykkelse og/eller fornektelse av andre folkeslags eksistens.
De oppfordrer også internasjonale organisasjoner som FN, EU og Nato, samt regjeringer og parlamenter i andre land til å ta ordet i bruk.

Språkforsker: – Kommer til Norge

I enhver krig har språket sin sentrale plass. Det brukes både rundt forhandlingsbordet og i massemedienes skildringer. Derfor har debatten gått i flere europeiske land om hvordan man skal uttale og stave russiske og ukrainske ord.
Da krigen brøt ut endret for eksempel norske journalister måten de staver den ukrainske hovedstaden på. Frem til da skrev flere av oss «Kiev», som er den russiske stavelsen. Men nå er det «Kyiv» som gjelder, i alle fall i Norge og i store deler av den engelskspråklige verden.
Språk er med andre ord viktig i krig fordi det som står mellom linjene er politisk.
– Ordet «ruscisme» er både passende og godt laget. Det er svært forståelig som politisk ord, sier språkprofessor og tidligere direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim til Nettavisen.
– Vi kommer nok til å høre det i Norge fremover, legger han til.
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge ... 5e65&ei=73
Antall ord: 528

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Send svar

Returner til “Magi og Okkult Praksis”