Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?

Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.

Se:
https://www.paran.no/discuss

Oppe i høyre hjørnet i denne meldingen er et kryss som blir synlig når du flytter musepekeren nær det.
Der kan du lukke denne meldingen.

Fakta, teori & skepsis"Test hjernen" på National Geographic Channel

Det er generelt altfor lite fakta og skepsis blant mennesker som studerer det åndelige. Her herjer diskusjonene rundt den viktige vitenskapelige biten.

Moderatorer: Asbjørn, Mod Fakta og, mod_spøkeguiden

Bruker avatar
Lilja
Standard bruker
Standard bruker
Innlegg: 5766
Startet: 17 Jul 2006 23:30
17
Kjønn (valgfri): Kjærringskrell
Lokalisering: Akershus
Blitt takket: 1037 ganger

"Test hjernen" på National Geographic Channel

Innlegg av Lilja »

Noen som ser dette programmet på National Geographic Channel akkurat nå?

"Du vil ikke tro hva du ser"
Hjernen vår er bygget opp på en slik måte at den gir mening til det vi ser, hører, lukter, føler og smaker. I tillegg fyller den også inn eventuelle manglende biter som vi forventer at burde være tilstede, som for eksempel å forstå ufullkomne setninger hvor ord eller bokstaver mangler. Men til tross for at hjernen er god til å prosessere inntrykk og hjelper oss å forstå omverdenen kan en undres om den faktisk er til å stole på? Nok til å snakke i mobiltelefon mens en kjører bil? Nok til å sykle med lukkede øyne, eller plukke ut den skyldige blant en rekke personer etter å ha vært vitne til en forbrytelse?
Test hjernen vises for første gang på National Geographic Channel og utfordrer hjernen gjennom en rekke eksperimenter for å se hvor lett den kan manipuleres. Hjernen er ansvarlig for enhver tanke og komplekse avgjørelser som blir gjort på brøkdelen av et sekund. Helt automatisk selekterer den hva vi velger å registrere og er derfor med på å påvirke måten vi oppfatter verden på. Gjennom tre episoder vil vi utfordre deg til å tenke igjennom hvor mye du stoler på deg selv når det gjelder alt fra hukommelse til multi-tasking.
Utrolig spennende program som bl.a ga en del eksempler på hvor lett hjernen lar seg lure til å oppfatte ting som noe annet enn de faktisk er. Kommer i reprise 02.30 i natt for dem som måtte være interessert ;)
Antall ord: 265

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links