Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?

Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.

Se:
https://www.paran.no/discuss

Oppe i høyre hjørnet i denne meldingen er et kryss som blir synlig når du flytter musepekeren nær det.
Der kan du lukke denne meldingen.

Fakta, teori & skepsisHistorien om Belovodja

Det er generelt altfor lite fakta og skepsis blant mennesker som studerer det åndelige. Her herjer diskusjonene rundt den viktige vitenskapelige biten.

Moderatorer: Asbjørn, Mod Fakta og, mod_spøkeguiden

Ankh

Historien om Belovodja

Innlegg av Ankh »

Har nettopp lest Olga Kharitidi`s bok "inn i sirkelen" og det den skriver om Belovodja.
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produk ... tId=137018
Boka er også tilgjengelig i bokhylla for gratis lesing online: http://www.nb.no/utlevering/nb/ef8fea0d ... d1b88edefd

Historien om Belovodja, Altaj området osv har fasinert meg voldsomt og har begynt å sjekke litt rundt på nettet etter mer info om temaet. Historien underbygges jo bl.a med funnet av levningene av mennesker som er datert til 300000 år før vår tidsregning, så det er jo bevist at det var bosatt mennesker der fra tidenes morgen og litt utpå dagen.

Belovodja skal jo ha vært utgangspunktet for dannelsen av de fleste språkene i verden, verdens religioner, ritualer som utføres i disse religionene og i det hele tatt være ansvarlig for det meste.

Jeg gjengir Belovodja historien her, artig om andre har mer å tilføye. Står endel på ulike shaman nettsteder og i utgitte bøker om temaet:

HISTORIEN OM BELOVODJA:
En gang for lenge siden, så lenge at det er meningsløst å si når det var, ble det store kontinentet som nå kalles Eurasia rammet av en voldsom katastrofe. Denne katastrofen hadde vært forutsett som en mulighet av den indre eliten i en meget fremskreden sivilisasjon i det nordlige Sibir. I motsetning til nå, var klimaet der på den tiden svært godt. Sivilisasjonen som hadde utviklet seg,var på et meget høyt nivå. Noen av deres oppdagelser ble senere gjentatt av vår egen kultur, men idet store og hele var de mer forskjellige i sine evner og ferdigheter enn du ville kunne forestille deg. En av katastrofens umiddelbare følger var en dramatisk endring i klimaet. Det varme, gunstige været ble øyeblikkelig erstattet med frost. Snart lå hele landet under is, og det ble umulig for deres sivilisasjon å overleve. Men selv efter at den brøt sammen, gjorde den ledende eliten hva den kunne for å bevare sin viten. Dette hadde ikke vært en teknologisk kultur, som dagens. De hadde først og fremt gått inn for å utvikle sinnets indre dimensjoner. Før katastrofen var hele samfunnet preget av en åndelig intensitet som det i dagens materialistiske kultur bare er noen ganske få som opplever. De var i besittelse av en utrolig psykologisk visdom. De kunne kontrollere sin personlige opplevelse av tiden, og de hadde lært seg å kommunisere telepatisk over store avstander. De hadde en høyt utviklet evne til å forutse fremtiden, og deres sosiale struktur var den mest effektive som noen gang har eksistert. Etter katastrofen ble det for dem som var fysisk i stand til det, organisert en utvandring til områdene lengst i sør. Den åndelige eliten valgte å bli igjen. Disse mennene og kvinnene opplevde en rekke sterke transformasjoner. Fra vårt synspunkt møtte de døden, men de dannet fremdeles en kollektivkjerne som sto i forbindelse med dem som utvandret. De som hadde gitt seg i vei, forstod ikke dette fullt ut, men de visste at deres lærere og eldste levde videre et sted oppe i nord og styrte livene deres gjennom forbindelser med deres prester og ritualer. Efter hvert som årene gikk, kom utvandrernes nye liv til å dreie seg kun om å overleve. Minnene om fortiden ble gradvis glemt. Med den kollektive oppmerksomheten vendt mot hverdagens øyeblikkelige, materielle behov, ble retningen i deres kultur til slutt helt forandret. Men tråden som forbandt dem med den åndelige elitens viten og makt er aldri blitt brutt. Denne forbindelsen er der den dag i dag. Men gradvis i løpet av så mange tusener av år, er den blitt mer og mer skjult. Selv for de fleste av deres prester trer minnet om den frem først og fremst i form av legender og myter. Det urgamle stedet hvor den hellige viten blir tatt vare på, blir nå gitt forskjellige navn. Belovodja er ett av dem.

Mer info om gamle sivilisasjoner:

http://www.trussel.com/prehist/news13.htm

http://www.science-frontiers.com/sf054/sf054a01.htm

Spennende at mennesker for 300000 år siden foretok astronomiske observasjoner...
Antall ord: 690

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Ankh

- Historien om Belovodja

Innlegg av Ankh »

For de som vil grave mer i historien diskuteres det også i sjamansonen her:

http://sjaman.com/forums/30/4028.html

Her er litt Altaj info å se på for de som er intressert:

http://www.forskning.no/artikler/2010/desember/274474

http://www.roerichmongolia.org/files/si ... rticle.pdf

Den siste linken er en pdf fil som lastes ned for å leses..
Antall ord: 61

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Bruker avatar
Overlord
Nybegynner
Nybegynner
Innlegg: 43
Startet: 15 Sep 2004 14:09
19
Kjønn (valgfri): vi'kke si så !
Lokalisering: Tromsø
Har takket: 7 ganger
Blitt takket: 4 ganger

- Historien om Belovodja

Innlegg av Overlord »

Trodde jorden var 6000 år gammel jeg. Lurer på hva kristne tenker om dette.
Antall ord: 14

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links