Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?

Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.

Se:
https://www.paran.no/discuss

Oppe i høyre hjørnet i denne meldingen er et kryss som blir synlig når du flytter musepekeren nær det.
Der kan du lukke denne meldingen.

Drømmer, NDO & ut av kroppenDatamaskin kan tyde drømmene dine

Forum dedikert til drømmer, ut-av-kroppen opplevelser som Astral projeksjon, Lucide drømmer og nær-døden opplevelser. Herunder også drømmetydning

Moderatorer: Asbjørn, mod drømmer

Bruker avatar
Asbjørn
Verifisert
ADMIN
ADMIN
Innlegg: 7957
Startet: 05 Apr 2005 01:39
19
Kjønn (valgfri): *U*
Lokalisering: Florø
Har takket: 1385 ganger
Blitt takket: 1692 ganger
Kjønn:

Datamaskin kan tyde drømmene dine

Innlegg av Asbjørn »

Datamaskin kan tyde drømmene dine
Image

Japanske forskere har knekket koden for drømmetyding.

Forskere har nå greid å se hva du drømmer om. De har ved hjelp av en datamaskin registrert hjerneaktiviteten til personer som drømmer, og på den måten sett innholdet i drømmen.

- Dette viser at hjerneaktiviteten når vi sover er veldig lik den i våken tilstand, sier den amerikanske psykologen Frank Tong til ScienceNews.

Forstår bedre
Japanske forskere fra Advanced Telecommunications Research Institute International har nettopp publisert en ny studie i det vitenskapelige tidsskrift Science, skriver Videnskab.dk.

Studien kan gi en bedre forståelse av hva som skjer i hjernen under ulike nivåer av bevissthet, som når pasienter ligger i koma.

Først ble hjerneaktiviteten under innsovningsfasen målt. Så ble forsøkspersonene vekket gjentatte ganger, og derettter spurt hva det var de hadde drømt om. Over 200 slike målinger ble gjort.

Ofte rett
Etterpå skulle de samme forsøkspersonene, tre menn, se på bilder av det de hadde drømt i våken tilstand, mens hjerneaktiviteten ble målt. Personene så på ulike figurer, som «jente», «møbel» og «vei» mens hjerneaktivitet ble registrert.

I siste del av studien skulle datamaskinen hvor hjerneaktiviteten var lagret, gjette hva forsøkspersonene drømte om på bakgrunn av den målte aktiviteten. Den hadde rett i 70 prosent av tilfellene.

Dette kan styrke troen på at det vi ser drømmer kan framstå like virkelig som det vi ser i den virkelige verden. Mer forskning må til for å se om dette er tilfelle med lukt, lyder og følelser også.

Kilde : http://www.dagbladet.no/2013/04/06/nyhe ... /26527246/
Antall ord: 282

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links