Vil du ha en plass å diskutere uten at spøkelser, ufo og slikt flagrer rundt øra ?

Asbjørn har opprettet et nytt forum, som ikke har slike tema.
Også dette nye forumet er gratis å bruke.

Se:
https://www.paran.no/discuss

Oppe i høyre hjørnet i denne meldingen er et kryss som blir synlig når du flytter musepekeren nær det.
Der kan du lukke denne meldingen.

Fakta, teori & skepsisBrannfakkel: SSB-rapport: Sår tvil om CO2-hypotesen

Det er generelt altfor lite fakta og skepsis blant mennesker som studerer det åndelige. Her herjer diskusjonene rundt den viktige vitenskapelige biten.

Moderatorer: Asbjørn, Mod Fakta og, mod_spøkeguiden

Bruker avatar
Asbjørn
Verifisert
ADMIN
ADMIN
Innlegg: 7957
Startet: 05 Apr 2005 01:39
19
Kjønn (valgfri): *U*
Lokalisering: Florø
Har takket: 1383 ganger
Blitt takket: 1692 ganger
Kjønn:

Brannfakkel: SSB-rapport: Sår tvil om CO2-hypotesen

Innlegg av Asbjørn »

Brannfakkel fra SSB:
SSB-rapport: Sår tvil om CO2-hypotesen


I en fersk SSB-rapport hevdes det at det er altfor tidlig å konkludere om CO2s påvirkning på jordas klima. FNs klimapanels modeller settes også under kraftig angrep.
Bilde
SOL OG SKYER: En fersk SSB-rapport hevder at klimaforskningen opererer med for korte tidsintervaller til å kunne fastslå om påvirkningen av CO2 på temperaturer har statistisk sammenheng. Andre momenter som skydannelse, solaktivitet og havstrømmer har betydelig påvirkning, hevder forskerne.
Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty
Jørgen Gilbrant
Anders Holth Johansen
Publisert onsdag 27. september 2023 - 10:55
Sist oppdatert onsdag 27. september 2023 - 11:14
Kilde: https://www.dagbladet.no/nyheter/ssb-ra ... n/80254734
- Det har undret meg at en sjelden hører nyanser fra ledende klimaforskere, som typisk hevder at klimamodellene og klimaforskingen har etablert utover enhver rimelig tvil at temperaturøkningen i seinere tid skyldes menneskeskapt utslipp av klimagasser, sier seniorforsker John Kristoffer Dagsvik i SSB til Dagbladet.

- Slik er ikke vitenskapen, og det er ikke slik at resultatene fra klimaforskingen ikke er beheftet med usikkerhet og ikke kan diskuteres. Men dette er nok upopulært å hevde, så jeg regner med at vi får en del motbør, legger han til med et smil.

Mandag publiserte Dagsvik sammen med medforfatter Sigmund Hov Moen artikkelen «I hvilken grad endrer temperaturnivået seg på grunn av klimagassutslipp?» på SSB.

- Formålet med artikkelen er å drøfte om det er bevist at deler av temperaturøkningen vi har sett de siste 200 åra skyldes utslipp av klimagasser. Vi mener det er for tidlig å konkludere, sier medforfatter Sigmund Hov Moen til Dagbladet.

Skyer og planeter
I artikkelen oppsummeres en rekke momenter som er vesentlig for variasjon av klimaet, som ikke handler om menneskelige CO₂-utslipp:

Betydningen av skydannelse, strømninger i havene samt havenes kapasitet til å lagre CO₂.
Det vises til forskning som hevder at solas magnetiske felt har stor betydning for langsiktige svingninger i solaktiviteten. Ifølge teori og rekonstruerte temperaturdata som strekker seg over flere hundre tusen år er det videre slik at klima påvirkes av sykliske variasjoner i jordbanen, jordaksen samt planetbanene til Jupiter, Saturn, Neptun og Uranus», skriver forfatterne.
SSB-rapporten er også kritisk til klimamodellene som klimaforskere benytter og påpeker at rigorøse statistiske tester utført av andre reiser alvorlig tvil om klimamodellene er i stand til å skille naturlige klimavariasjoner fra variasjoner som skyldes menneskeskapte utslipp av CO₂.
- Moderne temperaturmålinger og menneskelige CO₂-utslipp begynte omtrent samtidig. Vi sitter nå på toppen av en kurve og oppdager at det begynner å bli varmere. Det betyr imidlertid ikke at dette har en statistisk sammenheng, slik vi viser i artikkelen, sier Moen.

Langtidsminne
Enkelt forklart mener Dagsvik og Moen at «nullpunktet» i klimaforskningen - ca. 1850 - sammenfaller med en naturlig temperaturøkning etter den såkalte lille istid.

Det er dermed så kraftige naturlige variabler for at det skal bli varmere, at det ikke er mulig å påvise med statistisk signifikans at økningen i temperatur man har sett skyldes menneskelige CO₂-utslipp, hevder forskerne.

Artikkelforfatterne mener 30-årssyklusene FNs klimapanel bruker for å påvise klimaendringer er altfor korte.

Dette kommer av at temperaturseriene har egenskapen som kalles «langtidsminne», ifølge Dagsvik. Det betyr at temperatur ved et gitt tidspunkt vil være korrelert med temperaturen på et langt tidligere tidspunkt. I disse seriene er det tilfeldige sykluser med både kort og svært lang varighet.

Les resten av artikkelen på DAGBLADET : https://www.dagbladet.no/nyheter/ssb-ra ... n/80254734
Antall ord: 589

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links